Zamieszczone przez lilo
[O1] Na co zwrócić uwagę przy zakupie Octavii I
Zwiń
X
-
[O1] Na co zwrócić uwagę przy zakupie Octavii I
Miło mi Was wszystkich przywitać, jestem nowy na forum. Szukałem podobnego tematu, ale wyszukiwarka nic nie znalazła (bądź nie umiem szukać
). Mam również nadzieję, ze napisałem w dobrym dziale. Chciałbym Was prosić o wskazanie słabych stron octavii, na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie. Poszukuje benzyniaka, z tego co wyczytałem to optymalnym wyborem jest 1.6 102KM, ponoć silniki te są trwałe i dobrze znoszą instalacje LPG.
-
-
Witam kolege
Nie szukaj 1.6 bo to silnik słaby i do tego skrzynia pada.. Lepiej poszukać 1.8 lub 2.0
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0 tu masz mój stary temat
"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
Re: Na co zwrócić uwagę przy zakupie Octavii I
Co do silników kolega nie podał w jakich rocznikach poszukuje samochodu, ponieważ od pewnego rocznika 2.0 nie były dostępne, a 1.6 (przede wszystkim ten) i 1.8 były dostępne również w Tourach. Ogólnie nie kojarzę benzyniaka w O1, który sprawiałby problemy przy konwersji na LPG. O 1.6 słusznie słyszałeś, że są trwałe i chyba najtańsze w serwisowaniu. Natomiast dynamika - to już sam musisz ocenić podczas jazdy, czy 102 rącze kunie wystarczą, czy lepiej szukać 1.8T ze 150 rumakamiZamieszczone przez reka123Miło mi Was wszystkich przywitać, jestem nowy na forum. Szukałem podobnego tematu, ale wyszukiwarka nic nie znalazła (bądź nie umiem szukać
). Mam również nadzieję, ze napisałem w dobrym dziale. Chciałbym Was prosić o wskazanie słabych stron octavii, na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie. Poszukuje benzyniaka, z tego co wyczytałem to optymalnym wyborem jest 1.6 102KM, ponoć silniki te są trwałe i dobrze znoszą instalacje LPG.
. Szukasz benzyniaka, więc mniejsza szansa na kręcony przebieg, co nie oznacza, że musisz ślepo wierzyć w wyświetlane cyferki. W przypadku silników 1.6, 1.8 wolnossak i 2.0 nie musisz przejmować się jakimiś drogimi rzeczami podczas eksploatacji. W 1.8T masz turbo. Jak sprzedający wiedział jak się tego używa i jak się z tym obchodzić to kupujesz piękny silniczek podatny w razie potrzeby na podbicie KM i Nm :twisted:. Z większymi silnikami zazwyczaj, choć nie zawsze można trafić lepsze wyposażenie. Jak kupisz i coś będzie Cie trapić (oby nie) to lektura w dziale pomocy jest nieprzebrana i na każdy praktycznie temat możesz uzyskać pomoc
.
Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-

Komentarz